Modulair bouwen

Wat is modulair bouwen?

Modulair bouwen is een bouwtechniek die perfect werkt voor chaletbouw Opmaat. Door het bouwwerk in verschillende modules te creëren kan de chalet makkelijk naar de locatie getransporteerd worden. Eenmaal op de bouwlocatie worden alle modules samen gemonteerd en vormen deze het bouwwerk.

Hoe gaat het modulair bouwen in zijn werk?

Modulair bouwen doen wij bij ons in de fabriek van Chaletbouw Opmaat. In de verschillende modules realiseren wij de volgende onderdelen zodat hier op locatie geen omkijken meer naar is.

  • Elektra;
  • Aan- en afvoer van water;
  • Plafonds;
  • Vloer en wandafwerking
  • Verwarming;
  • Koeling;
  • Keukens en badkamers.

Door al deze onderdelen al vooraf gereed te maken kan op locatie de chalet snel klaargezet worden.

Voordelen van modulair bouwen

Het grote voordeel van modulair bouwen is de snelheid waarmee het project gerealiseerd kan worden. In de fabriek kan altijd gebouwd worden, onder welke weeromstandigheid ook. Daarnaast zijn er altijd de juiste machines en gereedschap bij de hand. Dit versnelt het proces voor het bouwen van de mantelzorgwoning– of recreatiechalet.

Wanneer alle losse modules klaar zijn om samen een chalet te vormen worden ze naar de locatie getransporteerd. Hier worden ze aan elkaar gekoppeld waardoor de bouw vaak binnen 1 dag gerealiseerd kan worden. Hierdoor is er minder overlast op locatie en kunt u snel de chalet betreden. Daarnaast is dit beter voor het milieu en is het een stuk veiliger omdat er minder bouwverkeer nodig is.

Onze zorgeloze route naar uw ideale modulaire bouwproject

Voorbeelden modulaire bouw

Bekijk hieronder voorbeelden van modulaire bouwprojecten die wij al hebben gerealiseerd.

Wat kan er modulair gebouwd worden?

Het fijne van modulair bouwen is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is het mogelijk om woningen, scholen, kantoren, villa’s of zelfs ziekenhuizen te bouwen. Daarnaast is het mogelijk om tijdelijke gebouwen hiermee te realiseren of juist permanente gebouwen.

Bij Chaletbouw Opmaat bieden wij de mogelijkheid voor modulair bouwen in combinatie met maatwerk. Hierdoor kunt u de chalet volledig naar uw eigen wens aanpassen. Waar andere aanbieders vaak enkel werken met vaste maten en standaard modules, zijn wij uniek door alles op maat te kunnen realiseren.

Kom langs in onze showroom

Meer weten over modulair bouwen?

Heeft u vragen over wat Chaletbouw Opmaat voor u kan betekenen? Laat uw naam en telefoonnummer achter en onze adviseur belt u terug voor een gratis telefonisch adviesgesprek. We horen graag uw wensen en kunnen kort de mogelijkheden bespreken. Als dit niet voldoende is, kunnen we ook bij u langskomen. Geen probleem! U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld voor vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.