Wat is een mantelzorgwoning?

Een zorgwoning is een goede oplossing om langer en prettiger zelfstandig te wonen in de buurt van uw naasten. Wij plaatsen in één dag een speciaal voor u op maat gemaakte mantelzorg woning. Dit doen we bijvoorbeeld in uw eigen tuin of in die van de mantelzorger. U kunt in de mantelzorg woning alleen of samen wonen. De mantelzorgwoning kan bewoond worden door u als u mantelzorg ontvangt maar ook als u mantelzorg verleend.

Een veel voorkomende situatie is een mantelzorgwoning in de tuin bij een zoon of dochter. Vader en moeder wonen dan in de mantelzorgwoning. Zo kunnen de vader en moeder makkelijker verzorgd worden door hun zoon of dochter terwijl zij nog de vrijheid hebben om alles zelfstandig te doen. Een zorgwoning is voorzien van een ruime badkamer en een volwaardige keuken met een indeling naar keuze. Zorgwoningen variëren in grootte en vorm. Eigenlijk is alles mogelijk. Verkrijgbaar vanaf 36 m² tot 150 m².

Vergunning voor een zorgwoning

Voor een zorgwoning is in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Dit hangt af van het bestemmingsplan van het perceel van de woning en bestaande bijgebouwen. Maar ook van de plek op uw erf waar u de zorg woning wilt plaatsen. Als u bijvoorbeeld in een beschermd stadsgezicht of monument woont, heeft u wel een vergunning nodig. Een zorgwoning mag u in veel gevallen vergunningsvrij plaatsen. Dit betekent niet dat er geen regels zijn. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het bouwbesluit. Zo zorgen we voor een woning waar gedacht is aan uw gezondheid, veiligheid en het milieu.

Onze zorgeloze route naar uw ideale mantelzorgwoning

Voorbeelden mantelzorgwoningen

Bekijk hieronder voorbeelden van de zorgwoningen die wij al hebben geplaatst.

 • Meer informatie
 • Meer informatie
 • Meer informatie

Prijs mantelzorgwoning

Benieuwd naar de prijs van een zorgwoning? De prijs van een op maat gemaakte zorgwoning hangt volledig af van uw wensen en behoeftes. U kunt al een zorgwoning realiseren vanaf €85.000. Het is een flinke investering maar zorgwoningen zijn waardevast, dus als er geen mantelzorg meer nodig is, kunt u de woning altijd weer verkopen. U kunt een zorgwoning financieren vanuit de overwaarde van uw huis met een overwaarde hypotheek, opeethypotheek of een verzilverhypotheek. Daarvoor zijn de voorwaarden vaak gunstig. Heeft u nog vragen over de prijs? Neem dan contact met ons op.

Voordelen van een mantelzorgwoning

 • Vertrouwde omgeving, dichtbij familie of vrienden;
 • Sneller hulp (geen reistijd nodig voor de mantelzorger);
 • Meer privacy;
 • Voorzien van alle gemakken zoals een inloopdouche, geen drempels en brede deuren;
 • Makkelijk en snel te realiseren;
 • Kant-en-klare oplevering en volledig ingericht met badkamer. slaapkamer en keuken;
 • Weinig onderhoud nodig door de gebruikte materialen;
 • Besparing op energiekosten door goede isolatie en geen gas;
 • Wanneer u de woning niet meer nodig heeft kunt u deze verkopen.

Vrijblijvende belafspraak

Heeft u vragen over wat u zojuist gelezen heeft? Laat uw naam en telefoonnummer achter, en onze adviseur belt u terug voor een gratis telefonisch adviesgesprek. We horen graag uw wensen en kunnen kort de mogelijkheden bespreken. Als dit niet voldoende is, kunnen we ook bij u langskomen. Geen probleem! U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld voor vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.