Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een goede oplossing om langer en prettiger zelfstandig te wonen in de buurt van uw naasten. Wij plaatsen in één dag een speciaal voor u op maat gemaakte mantelzorg woning. Dit doen we bijvoorbeeld in uw eigen tuin of in die van de mantelzorger. U kunt in de mantelzorg woning alleen of samen wonen. De mantelzorgwoning kan bewoond worden door u als u mantelzorg ontvangt maar ook als u mantelzorg verleend.

Een veel voorkomende situatie is een mantelzorgwoning in de tuin bij een zoon of dochter. Vader en moeder wonen dan in de mantelzorgwoning. Zo kunnen de vader en moeder makkelijker verzorgd worden door hun zoon of dochter terwijl zij nog de vrijheid hebben om alles zelfstandig te doen. Een zorgwoning is voorzien van een ruime badkamer en een volwaardige keuken met een indeling naar keuze. Zorgwoningen variëren in grootte en vorm. Eigenlijk is alles mogelijk. Verkrijgbaar vanaf 36 m² tot 150 m².

Is een mantelzorgwoning voor u een goede oplossing? Neem contact met ons op om samen, geheel vrijblijvend, de mogelijkheden te bekijken.

Vergunning mantelzorgwoning

Voor een mantelzorgwoning is in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Dit hangt af van het bestemmingsplan van het perceel van de woning en bijgebouwen. Maar ook van de plek op uw erf waar u de zorgwoning wilt plaatsen. Als u bijvoorbeeld in een beschermd stadsgezicht of monument woont, heeft u wel een vergunning nodig. Een zorgwoning mag u in veel gevallen vergunningsvrij plaatsen. Dit betekent niet dat er geen regels zijn. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het bouwbesluit. Vraagt u zich af of u een mantelzorgwoning vergunningsvrij op uw erf kunt plaatsen? Neem contact met ons op en wij vertellen u precies wat er kan en mag.

Pre Mantelzorgwoning

Een pré-mantelzorgwoning is hetzelfde als een mantelzorgwoning, alleen mag je er al gaan wonen vóórdat er werkelijk sprake is van een mantelzorgsituatie. Hierover bestaan nog geen landelijke regels, maar er zijn wel steeds meer gemeentes die dit toestaan. Op deze manier kunt u in alle rust en voor dat er noodzaak is een fijne plek creëren waar u direct plezier van heeft en bent u goed voorbereid op de dag dat er wel sprake is van een mantelzorgsituaite. Wilt u weten of u een Pre mantelzorgwoning mag plaatsen, neem dan contact met ons op.

Onze zorgeloze route naar uw ideale mantelzorgwoning

Voorbeelden mantelzorgwoningen

Bekijk hieronder voorbeelden van de zorgwoningen die wij al hebben geplaatst.

Prijs mantelzorgwoning

Benieuwd naar de prijs van een zorgwoning? De prijs van een op maat gemaakte zorgwoning hangt volledig af van uw wensen en behoeftes. Het is een investering maar zorgwoningen zijn waardevast, dus als er geen mantelzorg meer nodig is, kunt u de woning altijd weer verkopen. U kunt een zorgwoning financieren vanuit de overwaarde van uw huis met een overwaarde hypotheek, opeethypotheek of een verzilverhypotheek. Daarvoor zijn de voorwaarden vaak gunstig. Vraag gerust onze prijslijst op. Heeft u nog vragen over de prijs? Neem dan contact met ons op.

Terugkoop mogelijk

Wij bouwen niet alleen de kwaliteitswoningen maar helpen u ook bij het verkopen van de woning zodra deze niet meer nodig is.

Wij hebben onze woningen met liefde ontworpen, gebouwd en geplaatst voor tevreden klanten, en we zijn er trots op dat we hen nu helpen om het door te geven aan een nieuwe eigenaar. Bekijk hier een van onze gebruikte modellen. Het toont niet alleen onze expertise in het bouwen van kwaliteitswoningen, maar ook onze toewijding aan het ondersteunen van onze klanten gedurende het verkoopproces van de mantelzorgwoning.

Wanneer uw mantelzorgwoning niet meer nodig is, wordt het tijd om de woning te verkopen. Onze mantelzorgwoningen onderscheiden zich door de hoge kwaliteit. Hierdoor kan de mantelzorgwoning na dat u deze niet meer nodig heeft nog vele jaren mee en kan iemand anders hier nog lang van genieten. We kunnen bemiddelen in het vinden van een geschikte koper maar we kunnen u ook een voorstel doen om de woning van u terug te nemen. Neem contact op voor de mogelijkheden

Voordelen van een mantelzorgwoning

Er zijn verschillende voordelen van het plaatsen van een mantelzorgwoning op eigen terrein:

  • Vertrouwde omgeving, dichtbij familie of vrienden;
  • Sneller hulp (geen reistijd nodig voor de mantelzorger);
  • Meer privacy;
  • Voorzien van alle gemakken zoals een inloopdouche, geen drempels en brede deuren;
  • Makkelijk en snel te realiseren;
  • Kant-en-klare oplevering en volledig ingericht met badkamer. slaapkamer en keuken;
  • Weinig onderhoud nodig door de gebruikte materialen;
  • Besparing op energiekosten door goede isolatie en geen gas;
  • Wanneer u de woning niet meer nodig heeft kunt u deze verkopen.
Kom langs in onze showroom

Meer weten over een mantelzorgwoning?

Heeft u vragen over wat Chaletbouw Opmaat voor u kan betekenen? Laat uw naam en telefoonnummer achter en onze adviseur belt u terug voor een gratis telefonisch adviesgesprek. We horen graag uw wensen en kunnen kort de mogelijkheden bespreken. Als dit niet voldoende is, kunnen we ook bij u langskomen. Geen probleem! U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld voor vrijblijvend advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.