Op bezoek bij Corrie: Een specifieke zorgchalet gebouwd op geluidsdichtheid.

Toen er bij Corrie in oktober 2018 een hersentumor geconstateerd werd, veranderde haar leven compleet. Van een perfectionistische duizendpoot met een leuke, maar drukke baan én een gezin om voor te zorgen, werd Corrie het tegenovergestelde. Na een operatie, bestraling en chemotherapie werd Corrie overgevoelig voor geluid. Alle geluiden werden te veel. Ten gevolge hiervan gingen zij en haar man uit elkaar en zocht Corrie een fijne plek om te wonen.

💖 De behoefte

In de specifieke situatie van Corrie was het een noodzaak om een Chalet te bouwen die voldeed aan de wens om geluid zo minimaal mogelijk binnen te laten komen.

💡 De oplossing

Een chalet die gebouwd werd met dikkere wanden en isolatiemateriaal die bij uitstek het geschikte materiaal is om het geluid buiten te houden. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van dubbel gelaagd akoestisch glas en werden suskasten als ventilatie voor een verhoogde geluidswering gebruikt.

De zoektocht naar de juiste Chaletbouwer

Op het terrein van haar ouders in het mooie Sleeuwijk kon ze in een stacaravan gaan wonen. Helaas bleek de stacaravan niet de juiste oplossing. Corrie kreeg te maken met extra overprikkeling van geluiden buitenaf, die voor haar hard binnen kwamen. Hierdoor was ze genoodzaakt werd om speciaal aangepaste oordoppen te gaan gebruiken. Soms in combinatie met een koptelefoon om harde geluiden te kunnen weren die door de dunne en slecht geïsoleerde buitenwanden heen kwamen. Na ongeveer een jaartje in de stacaravan te hebben gewoond, was het tijd voor een Chalet. Een Chalet met specifieke eisen. Het moest natuurlijk gebouwd worden op geluid reductie. Bij een eerste oriëntatie sprak Corrie kort met een verkoopadviseur bij Chaletbouw Opmaat. Omdat het altijd goed is om te vergelijken en op aandringen van Corrie’s beste vriend besloot ze om toch nog verder te kijken.

Waarom heeft u voor zorgchalet op maat gekozen?

Na verschillende Leveranciers te hebben bezocht konden vele niet aan Corrie’s specifieke behoefte voldoen om geluid zo minimaal mogelijk binnen te laten komen. De meeste Mantelzorgwoning bouwers konden niet voldoen aan de specifieke wens van Corrie. Bij één chaletbouwer zag alles er perfect uit maar waren de prijzen erg hoog, zeker voor de materialen die gebruikt werden. Daarnaast konden ze ook niet aan alle benodigde eisen voldoen.

Corrie volgde haar eerste gevoel op en besloot Chaletbouw Opmaat nog eens te bellen. Al snel ging ze met een adviseur om tafel zitten. Na een gezellig gesprek en een rondleiding in het pand had ze het juiste gevoel. Daarnaast kon Chaletbouw Opmaat ook nog eens voldoen aan alle wensen.

Vanaf het begin van haar zoektocht in augustus/september tot aan het moment dat ze de juiste Mantelzorgwoning leverancier gevonden had in oktober is het snel gegaan. De mantelzorgwoning werd binnen 3 maanden gebouwd en werd vlak voor de kerst geplaatst. Corrie is blij dat ze met de juiste intuïtie voor Chaletbouw Opmaat gekozen heeft. Zo heeft Chaletbouw Opmaat er alles aan gedaan om aan de wensen te voldoen. Er is er gebruik gemaakt van dikkere wanden en het isolatiemateriaal bleek bij uitstek het geschikte materiaal om het geluid buiten te houden. Ook is er dubbel akoestisch gelaagd glas gebruikt en werd ieder kiertje gedicht.

 

”Ze hebben er alles aan gedaan om te voldoen aan de wensen.”

U woont hier nu een aantal maanden, hoe bevalt de zorgchalet?

Na inmiddels 4 maanden in de chalet te hebben gewoond merkt Corrie veel verschil: Ik kan mij nu rustig terugtrekken, dat is echt een genot want dat kon ik in die stacaravan niet. Je bent afhankelijk van andere afmetingen en nu heb ik alles zelf in kunnen tekenen hoe ik het zelf graag wilde hebben. Daarnaast is ze blij dat er in plaats van normale ventilatieroosters voor suskasten gekozen is. Deze roosters hebben een verhoogde geluidswering.

“Ik ben ontzettend netjes en klantvriendelijk door Nils te woord gestaan.”

Corrie is tevreden over het feit dat er bij Zorgchalet Opmaat meegedacht wordt. Ze geeft aan niet altijd de makkelijkste klant te zijn, maar wel goed te weten wat ze wil. Toch als ze over dingen twijfelde was het fijn dat Nils als betrokken adviseur met haar mee keek. Daarnaast was Corrie positief over hoe er omgegaan wordt met de klanten. “Het is fijn dat Gerard als eigenaar meewerkt in de werkplaats en dat er door hem ook meegedacht wordt, dat maakt nét het verschil. Er heerste een vriendelijke werksfeer binnen het bedrijf en iedereen was betrokken in het proces voor het kunnen realiseren en meedenken aan oplossing. Gewoon het normale. Geen hoogmoed.”

Vond u het fijn om zelf keuzes te maken?

“Dat vond ik moeilijk die stopcontacten.” Zegt Corrie direct. “Er zijn stopcontacten in overvloed, maar… beter eentje te veel dan eentje te weinig.” Daarnaast vond Corrie het wel leuk om zelf keuzes te maken met betrekking tot de kleuren op de muren en de vloer. Corrie koos voor 3 verschillende kleuren op de muren en twee verschillende vloeren. Dit om een scheiding te maken tussen de keuken en de woonkamer die zich beide in dezelfde ruimte bevinden. Daarnaast is ze blij dat ze voor het terras aan haar Chalet heeft gekozen. “Het is een verlengt gedeelte van je chalet.”

De voordelen die Corrie ervaren heeft bij Zorgchalet Opmaat

  • Zorgchalet Opmaat kon voldoen aan alle wensen;

  • Je kunt gemakkelijk met je eigen plan komen en een chalet laten bouwen geheel naar eigen wens en indeling;

  • Er wordt meegedacht tijdens het proces en iedereen is betrokken;

  • Je wordt netjes én op een klantvriendelijke manier geholpen.

U bent altijd welkom

Om tijdens de bouw altijd en op ieder
moment de voortgang te bekijken!

Veelgestelde vragen

Chaletbouw Opmaat zoekt altijd naar passende oplossingen voor uw situatie.

Wilt u het mogelijk maken om op een bepaalde plek op het terrein een zorgwoning te realiseren? Dan bekijken we graag met u samen de mogelijkheden. In sommige gevallen zijn er aanvullende werkzaamheden nodig om het terrein bouw klaar te maken voor uw mantelzorgwoning. Wij zullen u hierbij altijd passend adviseren. Van tevoren wordt alles ter plekke nauwkeurig opgemeten, zodat er geen bouwfouten ontstaan. Tijdens het proces heeft u een vaste contactpersoon waarmee u snel schakelt.

Kortom, u heeft zekerheid over het proces met een specialist van Chaletbouw Opmaat aan uw zijde.

De specialisten van Chaletbouw Opmaat hebben diepgaande kennis op het gebied van wet- en regelgeving. Wij onderzoeken of de mantelzorgwoning op de gewenste plek mag worden gerealiseerd. Daarvoor is het in sommige gevallen noodzakelijk om een vergunning bij uw gemeente aan te vragen. Wij staan u bij in het proces en helpen u waar nodig.

U vraagt zich wellicht af wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van de ideale zorgwoning. Natuurlijk wilt u het allerbeste voor uzelf, uw ouders of een familielid, maar komt er veel op u af.

Ziet u door het bomen het bos niet meer? Of heeft u geen idee waar u allemaal rekening mee moet houden? Vraag dan eens advies op aan één van onze medewerkers. Geen vraag is te gek! Laat u vroegtijdig adviseren zodat u precies weet wat wel en niet bij uw situatie past.

Stel uw vraag via het contactformulier op onze website. Mail met info@chaletbouwopmaat.nl en/of stel uw vraag persoonlijk via 078-3021300.

De zorg woningen van Chaletbouw Opmaat bouwen we geheel naar uw wens en behoeften. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het kan zo maar zijn dat u ineens in de situatie komt waarin u een zorg woning nodig heeft voor uzelf of een familielid. Enkele opties die kunnen worden verwerkt zijn:

  • Rolstoelvriendelijke ruimtes
  • Beugels in de badkamer
  • Douche wc
  • Antislip gietvloer

Staat de door uw gewenste optie hier niet bij? Stel direct uw vraag via het contactformulier op onze website. Mail met info@chaletbouwopmaat.nl en/of stel uw vraag persoonlijk via 078-3021300.

Het proces om een zorg woning op uw terrein of in de tuin te realiseren is eigenlijk heel eenvoudig. U plant een adviesgesprek in met onze medewerkers om achter de mogelijkheden te komen. Wij geven u hierbij specifieke uitleg voor uw situatie. Iedere zorgwoning is natuurlijk anders. Daarom kijken we per geval wat er gerealiseerd kan worden. Denk hierbij aan de verschillende stijlen, dakvormen, buitenafwerking, raamformaten en bouwformaten.

Na het adviesgesprek maken wij een 3D ontwerp, zodat u van tevoren het eindresultaat visueel heeft. Na akkoord op de opdracht, gaan wij aan de slag met de bouw in onze productiehal. Natuurlijk hebben we van tevoren alles opgemeten en de wet- en regelgevingen gecontroleerd.

Voor de oplevering is er tijdig tussentijds overleg om de laatste ontwikkelingen door te geven en te laten controleren. Na oplevingen verzorgt Chaletbouw Opmaat het transport, het takelen en het aansluiten. Daarna leveren wij het eindresultaat aan u op en is de zorg woning meteen gebruiksklaar.

De verwachting van een zorgwoning is voor iedereen anders. Sommige mensen maken gebruik van de woning om 24/7 voor iemand te zorgen, maar wel voldoende privacy over te houden. Andere willen alleen sporadisch contact. Wat de wensen en het gebruik van uw zorgwoning zijn is dus afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Natuurlijk realiseren wij iedere zorgwoning met een hoge kwaliteit materialen. Daarbij zorgen wij voor alle vereisten op het gebied van verwarming, isolatie, veiligheid en zorghulpmiddelen. Dit om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Het uitvoeren van mantelzorgtaken is immers al zwaar genoeg.

Om u in het proces zo goed mogelijk verder te helpen zorgen we er altijd voor dat u een deskundig 3D ontwerp van ons ontvangt. Dat helpt u namelijk bij het plannen van de ideale zorg woning. U heeft meteen het eindresultaat visueel en ziet meteen of dit bij uw wensen past. Ook ziet u de indeling van de zorgwoning in de tuin. Hoeveel ruimte neemt het daadwerkelijk in? Hoe zijn de zichtlijnen van de tuin? In hoeverre past de geschetste stijl bij mij? Zijn er voldoende raampartijen? Hoe is het uitzicht? Allemaal vragen die middels een 3D ontwerp meteen worden weggenomen, zodat u verder kunt met het proces.

Bent u in de situatie gekomen waarin u snel een zorgwoning op maat nodig heeft?

Onze zorgwoning kunnen in slechts 8 werken al worden opgebouwd! De bouw vindt plaats in onze productiehal. Goed om te benoemen is dat deze bij de door uw gewenste locatie wordt afgeleverd, en al binnen één dag geplaatst is.

Uiteraard bent u van harte welkom om het proces met eigen ogen te komen bekijken! Wilt u de bouw van uw zorgwoning volgen? Maak van te voren een afspraak via info@chaletbouwopmaat.nl.